Oltiin tänään aamulla aikaisin Olgan ja sen kaverin kanssa uimassa ja jumppaamassa. Olga sano kotia lähtiessä, että he lähtee äkkilennolle Saaran kans. Mä kysymään, että mihin? Ei he tiedä, johonkin vaan. Mulle tuli sellainen olo, ku toi Olga ei ole paljon ulkomailla reissannut, jotta jos sille pitäis laittaa lappu kaulaan lentokenttää varten: FROM FINLAND/ GOING TO?? ja toisin päin GOMING FROM ?? TO FINLAND.

Mä en ymmärrä kuinka oon aikanaan antanu Rva Meren mennä ympäri lumperoista? Paitsi, että se ei kyllä selitellyt etukäteen mitään. Täräytti vaan, että lähden Saksaan 9 kuukaudeksi esimerkiksi.

Tuli mieleen kaks mammaraista, jotka teki Israelin reissun, muuten meni hyvin, mutta takas tulles lennoissa tökkis. Kaks karjalanmurretta puhuvaa 80-vuotiasta on Heatrown kentällä ja toinen sano, et mie koitin karjalan murteella ihmeisiä hihasta kiin ja kyssyy mis myö ollaan ja mihin myö mennään? Sisar oli hermostunut ja sanonu, et oo hilijaa, ei ne sun murrettas ymmärrä. Onneksi joku ystävällinen ihminen oli lopulta ymmärtänyt mummojen olevan pallo hukassa ja vienyt heidät jonnekin infoon, josta heidät oli toimitettu suomeen menevää koneeseen.

Ajattelin vaan, et jos Olka ja Saara seisoo kans jossain kentäl polottamas Turun murteel...

Taidan kirjoittaa seuraavaksi omia matkakertomuksia.