Son vappu tulos. Määkin rupesin miettimään vanhoja juttuja. Tein aina simaa, munkkeja ja tytöille ostettiin viuhkat, pallot ja serpenttiinit. Sanoin Olgalle, että ku olit pikkutyttö niin käytiin katsomassa Salon torilla työväen marssia. Se oli kyllä aika mutkikasta, ku Pamppe-vainaa pyssyn kans vahtas akkunasta kommunisteja. Ei sillä kyllä panoksia ollut, mutta uhos köyhänä porvarina, ne kun asus Mamman kans torin varrella ja olivat pohojanmaan kasvatteja.

Mä oon aina tykännyt, että aatteen ihmiset marssii vappuna, se kuuluu perinteisiin, samoin kun ylioppilaat jne. Ja olihan meilläkin jonkun aikaa suvussa perinteenä juoda kuohuviinit ja syödä brunssi Rikalan puistossa. Joo ja kerran kun siemailtiin kuohareita ja työväen marssi meni ohi, ruvettiin kattoo, että onpa tutun näköistä nuorisoa marssimassa aatteen hyväksi. Siel oli meidän Pynteri ja ainakin Irenen Rantapummi. Siellä ne meni hännän huippuna rinta rottingilla. Ne oli alaikäisiä, nuoria kapinallisia :D

Mä ostin Sir Einolle sini-valkoisen vappuhuiskun Eurosta.Sir Eino on nyt 6 kuukautta ja se on hänen ensimmäinen huiskunsa. Ei kun vaunuihin heilumaan, jos Pynteri vielä päättää lähteä marssille!! Nyt onkin poikkeuksellinen vappu, kun Helatorstai sattuu samalle päivälle. Kumpikohan menee ensin, työväen-, vaiko palokuntalaisten marssi??